Asociatia Banca Regionala Pentru Alimente Oradea

Banca pentru Alimente Oradea are 2 misiuni
1: de a reduce risipa alimentara de la producatori si din lantul comercial
2: de a contribui la imbunatatirea vietii persoanelor defavorizate/in risc de saracie si excluziune sociala.

Cum facem asta?
Recuperam produsele excedentare de la producatori, importatori, distribuitori, procesatori, comercianti en-gross sau en-detail si le distribuim imediat gratuit organizatiilor ce ofera servicii de asistanta sociala persoanelor in dificultate.

Conform ONU, la nivel modial se produce suficienta hrana pentru a hrani 12 miliarde de oameni, dar 30% din aceasta ajunge la gunoi, fara a fi valorificata in cosnum. Conform raportarii Eurostat din 2015 si 2017, Romania este pe locul 9 in Europa la risipa alimentara, aruncandu-se la gunoi 6000 tone de aliemente bune de consum pe zi, deci 2,2 milioane de tone anual. 49% din risipa are loc in gospodarii. Un roman arunca in medie 129 kg mancare pe an, 11,9% din mancarea cumparata. In acest timp, conform MADR, 46% dintre copiii din mediul rural sub 6 ani traiesc in risc de saracie, malnutritie si excluziune sociala, iar 66% dintre familiile din mediul rural nu isi pot asigura hrana zilnica. In total in Romania o treime din populatie, 7 milioane de romani sunt in pragul saraciei.

Asa am aparut noi, cei din reteaua Bancilor pentru Alimente dupa principiile FEBA (Federatia Europeana a Bancilor de Alimente).

Ca sa ne putem face treaba, avem nevoie de sustinerea voastra! Ganditi-va ca avem cheltuieli de functionare ca orice agent economic ce manipuleaza alimente si are depozit, dubita frigorifica, angajati, costuri operationale. Agentul economic vinde produse ca sa isi acopere cheltuielile, noi nu. Noi strangem in jurul nostru un grup de oameni de bine si companii care ne redirectioneaza din impozit sau ne sponsorizeaza si pun umarul ca sa ne indeplinim misiunea.

Daca dai 10 lei unui nevoias pe strada, el mananca 1 data. Cand dai 10 lei bancii pentru alimente, ea hraneste acel om toata saptamana!

Du vorba mai departe!
Iti multumim pentru implicare!
Echipa BRAO

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Notă! Toate datele de pe această pagină sunt transmise folosind o conexiune sigură. Următoarele date sunt stocate temporar, până la completarea formularului: numele, prenumele, orasul, judetul, email/telefon. După completarea formularului, aceste date sunt șterse, excepție făcând cazul în care ați optat să permiteți ONG-ului să vă contacteze. În acest caz, datele sunt stocate pe platforma Redirecționează cu scopul de a oferi acces ONG-ului la ele.
Poți citi mai multe despre Drepturile tale cu privire la protectia datelor.

Prin completarea acestui formular, redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către organizația pe care ai ales-o.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucuram sa te avem aici, in comunitatea oamenilor cu spirit civic. Impreuna suntem mai buni, mai puternici si mai curajosi. Impreuna putem aduce o schimbare in bine in societatea noastra, de aceea avem nevoie de cat mai multi oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei sa ajuți, descarca formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei sa-l ajuţi, printeaza-l si transmite-l colegilor, prietenilor si familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarca un model de formular